HULPMONTEUR
MONTEUR
1E MONTEUR
VOORMAN
INSPECTEUR
TOEZICHTHOUDER
HULPMONTEUR
MONTEUR
1E MONTEUR
VOORMAN
INSPECTEUR
TOEZICHTHOUDER
Hulpmonteur Steigerbouw
De Hulpmonteur Steigerbouw assisteert bij (de-)montagewerkzaamheden. Volgens de Richtlijn Steigers mag de hulpmonteur geen steigers zelfstandig (de-)monteren en de hulpmonteur assisteert bij (de) montagewerkzaamheden. Dit betreft uitsluitend eenvoudige steigers van categorie 1, onder toezicht van óf de monteur, óf de 1e monteur óf de voorman. Als hulpmonteur moet je in het bezit zijn een geldig VCA-diploma en je laten registreren als “Aspirant Hulpmonteur” bij de Stichting Veilig Werken Op Hoogte (www.svwoh.nl). Aan deze registratie zijn kosten verbonden. een Aspirant Hulpmonteur monteert of demonteert niet. Binnen 1 jaar dient de Aspirant Hulpmonteur de opleiding tot Hulpmonteur Steigerbouw hebben gevolgd en beschikt over het certificaat Hulpmonteur Steigerbouw en is dan als zodanig geregistreerd in het Centraal Diploma Register. Behaalt hij dit certificaat niet, wordt hij uitgeschreven bij de Stichting Veilig Werken Op Hoogte en kan hij de functie niet meer uitoefenen.
Hoe word ik Hulpmonteur?
Je kunt Hulpmonteur Steigerbouw worden door hiervoor examen te doen. Om examen te kunnen doen dien je ingeschreven te staan als Aspirant Hulpmonteur en in het bezit te zijn van een geldig VCA-diploma. Vaak wordt deze stap van hulpmonteur overgeslagen om direct Monteur Steigerbouw examen te doen.
Inschrijven als Aspirant Hulpmonteur
Om examen te mogen doen als Hulpmonteur of Monteur Steigerbouw dien je je te registeren bij de Stichting Veilig Werken Op Hoogte (www.svwoh.nl). Deze registratie is maximaal 1 jaar geldig in die tussentijd kun je dus examen doen voor Hulpmonteur of Monteur. Aan deze registatie zijn kosten verbonden en een toelatingstoets van 10 vragen die voor 100% goed moet worden beantwoord. Om alvast te oefenen klik hier.
Training Hulpmonteur
De training tot Hulpmonteur Steigerbouw bestaat uit standaard een 3 daagse training met aansluitend 1 dag examen. Tijdens de training wordt theorie en praktijk afgewisseld.
Examen Hulpmonteur
Het examen bestaat uit een theoretisch deel en een praktisch deel. De benodigde kennis en kunde staat vermeld in de eindtermen welke zijn gepubliceerd door de Stichting Veilig Werken Op Hoogte (www.svwoh.nl).